
Pittige Mexicaanse Gehaktballetjes
Zin in iets simpels, maar toch lekkers? Dan zijn de Mexicaanse gehaktballetjes wel iets voor jou!
Ingredienten voor 4 personen
Gehaktballen
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 1 teen knoflook
- 1 thee lepel komijnpoeder
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- Een snufje zout en peper
Saus
- 4 grote tomaten
- 2 chipotlepepers in adobo
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 mililiter kippen bouilon
- Olijfolie
- 2 theelepels oregano
- Een snufje zout en peper
Bereiding
- Pak een grote kom en meng het gehakt, ei, paneermeel, knoflook, komijn, peterselie, oregano, zout en peper. Kneed dit goed door elkaar tot het stevig is.
- Maak kleine balletjes ervan en laat het rusten.
- Doe de tomaten, chipotlepepers en de kippen bouilon in een blender. Laat het mixen tot het een fijne, gladde saus is.
- Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
- Snij de knoflook fijn. Klik hier om een vorbeeld video te bekijken.
- Giet een scheutje olijfolie in een diepe pan. Bak de ui ongeveer voor 3 minuten.
- Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
- Giet de tomaten-chipotlesaus in de pan. Kook de saus 10 minuten zachtjes door. Voeg extra kippen bouilon toe als je dit nodig vind.
- Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de saus. Zorg ervoor dat ze maar net onder staan.
- Laat je maaltijd nu rustig pruttelen tussen de 20 en 25 minuten met de deksel op de pan.
- Controleer of de saus een beetje dikker is en de gehaktballetjes gaar zijn. Zo niet, nog even doorpruttelen.
- Smullen maar!