Pittige Mexicaanse Gehaktballetjes

Zin in iets simpels, maar toch lekkers? Dan zijn de Mexicaanse gehaktballetjes wel iets voor jou!

 

Ingredienten voor 4 personen

Gehaktballen

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 teen knoflook
  • 1 thee lepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Een snufje zout en peper

Saus

  • 4 grote tomaten
  • 2 chipotlepepers in adobo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 mililiter kippen bouilon
  • Olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • Een snufje zout en peper

 

Bereiding

  1. Pak een grote kom en meng het gehakt, ei, paneermeel, knoflook, komijn, peterselie, oregano, zout en peper. Kneed dit goed door elkaar tot het stevig is.
  2. Maak kleine balletjes ervan en laat het rusten.
  3. Doe de tomaten, chipotlepepers en de kippen bouilon in een blender. Laat het mixen tot het een fijne, gladde saus is.
  4. Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
  5. Snij de knoflook fijn. Klik hier om een vorbeeld video te bekijken.
  6. Giet een scheutje olijfolie in een diepe pan. Bak de ui ongeveer voor 3 minuten.
  7. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
  8. Giet de tomaten-chipotlesaus in de pan. Kook de saus 10 minuten zachtjes door. Voeg extra kippen bouilon toe als je dit nodig vind.
  9. Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de saus. Zorg ervoor dat ze maar net onder staan.
  10. Laat je maaltijd nu rustig pruttelen tussen de 20 en 25 minuten met de deksel op de pan. 
  11. Controleer of de saus een beetje dikker is en de gehaktballetjes gaar zijn. Zo niet, nog even doorpruttelen.
  12. Smullen maar!