Mexicaanse orzo (Vegetarisch)
Zin in een simpel vegetarisch gerecht? Lees dan vooral verder.
Ingredienten voor 2 personen
- 200 gram orzo
 - 1 ui
 - 2 tenen knoflook
 - 1 paprika
 - 400 gram tomatenblokjes
 - 150 gram mais uit blik (Bonduelle)
 - 150 gram kidneybonen (Bonduelle)
 - 400 mililiter bouillon (Maggi)
 - 70 gram tomatenpuree
 - 1 theelepel komijn
 - 1 theelepel paprikapoeder
 - Halve theelepel chilipoeder
 - snufje zout en peper
 
Bonduelle & Maggi zijn de aangeraden product merken.
Bereiding
- Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
 - Snij de knoflook fijn. Klik hier om een vorbeeld video te bekijken.
 - Giet een scheutje olijfolie in een diepe pan.
 - Voeg de ui en knoflook toe. Bak 2 tot 3 minuten door.
 - Voeg nu de paprika toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten door todat de paprika zachter is.
 - 
Roer de orzo, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en chilipoeder door de groenten en bak alles kort aan.
 - 
Voeg de tomatenblokjes, bouillon bonen en maïs toe. Bak ongeveer 10-12 minuten zachtjes door tot de orzo gaar is.
 - Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
 - Geniet!