Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara
Hier is weer een nieuw recept voor het weekend.
Het is een lekker makkelijk recept.
Iedereen kan het maken.
Ingredienten voor 2 personen
- 200 gram spaghetti
 - 400 gram varkensvlees
 - 100 gram Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
 - 2 snufjes zwarte peper
 - 6 eidooiers
 - 1 eetlepel olie
 
Bereiding
- Kook en pan water met een snufje zout.
 - Snijd het varkensvlees in kleine stukjes.
 - Doe de olie in een koekenpan.
 - Bak het varkensvlees knapperig.
 - Kook de spahetti al dente. Dat is 2 minuten korter dan op de verpakking staat.
 - Splits 3 eieren. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
 - Klop de dooiers goed luchtig.
 - Rasp de kaas.
 - Meng de kaas door het eigeel.
 - Giet de spaghetti af. Laat de spaghetti een beetje vochtig en goed heet.
 - Doe het vlees met het vet bij de spaghetti en meng snel met een vork.
 - Voeg de helft van het ei-kaasmengsel toe en meng snel met een vork in de pan tot de kaas en ei een romige saus worden.
 - Voeg de rest van het ei-kaasmengsel toe en meng snel met een vork tot de saus romig en glad is.
 - Schep de spaghetti op een bord.
 - Versier de spaghetti met een beetje peper en zout.
 - Smakelijk eten!