Knakworstjes in bladerdeeg

Ingredienten voor 24 stuks

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 blik cocktailworstjes of knakworstjes (vega)
  • 1 eitje

Bereiding

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  2. Snij elk vel 2 keer horizontaal en 2 keer verticaal, zodat je 9 kleine vierkantjes hebt per vel.

  3. Leg een knakworstje schuin op een vierkantje bladerdeeg.

  4. Vouw de twee tegenovergestelde hoeken van het deeg over het worstje heen. Doe dit voor alle knakworstjes.

  5. Leg het lekkernij op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Klop het eitje los.

  7.  Bedek de bovenkant van elk hapje met het ei voor een mooie kleur.

  8. Bak het lekkernij ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tips: voor een vegetarische versie kun je vega knakworstjes of zelfs kleine worteltjes gebruiken als vulling.