Knakworstjes in bladerdeeg
Ingredienten voor 24 stuks
- 3 plakjes bladerdeeg
 - 1 blik cocktailworstjes of knakworstjes (vega)
 - 1 eitje
 
Bereiding
- 
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 - 
Snij elk vel 2 keer horizontaal en 2 keer verticaal, zodat je 9 kleine vierkantjes hebt per vel.
 - 
Leg een knakworstje schuin op een vierkantje bladerdeeg.
 - 
Vouw de twee tegenovergestelde hoeken van het deeg over het worstje heen. Doe dit voor alle knakworstjes.
 - 
Leg het lekkernij op een met bakpapier beklede bakplaat.
 - 
Klop het eitje los.
 - 
Bedek de bovenkant van elk hapje met het ei voor een mooie kleur.
 - 
Bak het lekkernij ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn.
 
Tips: voor een vegetarische versie kun je vega knakworstjes of zelfs kleine worteltjes gebruiken als vulling.