Macaroni met gehaktballetjes
Macaroni met gehaktballetjes
Ingredienten voor 4 personen
- 275 gram macaroni
 - 300 gram (vega) gehaktballetjes
 - 75 gram geraspte kaas
 - 600 mililiter tomatensaus
 - 2 theelepels Italiaanse kruiden
 - peper en zout
 - 2 paprika's
 - 250 gram champignons
 - 1 ui
 - 2 teentjes knoflook
 
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de macaroni nog wel een beetje 'stevig' is.
 - Giet de macaroni af en zet het even opzij.
 - Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan met een beetje olie of boter en haal daarna uit de pan als ze rondom aangebakken zijn.
 - Snijd de paprika’s in blokjes, de champignons in plakjes, de ui in fijne stukjes en hak de knoflook fijn.
 - Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
 - Voeg de paprika en champignons toe aan de pan en bak deze tot ze zacht zijn.
 - Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
 - Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en laat het geheel even koken.
 - Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel peper en zout toe.
 - Voeg de (vega) gehaktballetjes toe aan de saus.
 - Meng de gekookte macaroni door de saus met de groenten en (vega) gehaktballetjes.
 - Doe het macaroni-gehaktballetjesmengsel in een ingevette ovenschaal.
 - Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
 - Bak de macaroni schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
 - Eet smakelijk!