Verse tomatensoep

Verse tomatensoep

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 750 gram romatomaten ( n parten)
  • 750 mililiter water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Scheutje kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (Hoeft niet) Verse basilicum

Bereiding

  1. Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
  2. Snij de knoflook fijn. Klik hier om een vorbeeld video te bekijken.
  3. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie.
  4. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 minuten mee.
  5. Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
  6. Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken.
  7. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft.
  8. Eet smakelijk! Voeg een klein beitje kookroom toe en eventueel de verse basilicum.