Klassieke spaghetti carbonara
Klassieke spaghetti carbonara
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram spaghetti
 - 200 gram guanciale blokjes
 - 90 gram Pecorino Romano
 - 4 middelgrote scharreleieren
 
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in goed gezouten water al dente, maar verkort de kooktijd met 1 minuut.
 - Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur.
 - Bak de guanciale in 5 minuten knapperig. Roer af en toe.
 - Rasp ondertussen de pecorino.
 - Splits de helft van de eieren. De eiwitten gebruik je niet.
 - Voeg de eidooiers en overige eieren toe aan de pecorino.
 - Breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper.
 - Voeg 3 el (per 4 personen) kookwater van de pasta toe en meng goed.
 - Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
 - Voeg de pasta met 1 el kookwater per persoon toe aan de guanciale in de koekenpan. Meng goed.
 - Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel erdoor.
 - Meng tot het eimengsel een romige saus is geworden. Voeg als je wil extra pastawater toe om de saus romiger te maken.
 - Verdeel de spaghetti over borden en breng op smaak met extra versgemalen zwarte peper. Bestrooi eventueel met extra pecorino.