Groene curry

Groene curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 AH Thaise groene curry verspakket
  • 300 gram pandanrijst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram kipfiletblokjes

Bereiding

  1. Maak de puntpaprika schoon en snijd in stukken.
  2. Snijd de courgette, midi komkommer, winterpeen en tomaten in stukken.
  3. Snipper de rode ui.
  4. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
  5. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfiletblokjes rondom bruin.
  7. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.
  8. Voeg de groenten en naar smaak rode peper toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
  9. Voeg de groene-currypasta toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.
  10. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur in 10 minuten gaar.
    Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
  11. Serveer de curry met de rijst.
  12. Smakelijk eten!