Tomatensoep met linzen en platbrood
Tomatensoep met linzen en platbrood
Ingredienten voor 4 personen
- 3 eetlepels milde olijfolie
 - 400 gram Italiaanse roerbakgroente; fijngesneden
 - 2 theeleps rozemarijn
 - 2 eetlepels tomatenpuree
 - 800 gram gepelde tomaten in blik
 - 600 mililiter kokend water
 - 2 groente bouillonblokjes
 - 400 gram linzen in blik
 - 2 tenen knoflook
 - 5 Libanees platbroden volkoren
 - 2 eetlepels harissa pittig
 - Harissa pittig
 
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan en bak de roerbakgroente en rozemarijn 2 min. op middelhoog vuur.
 - Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min.
 - Voeg de gepelde tomaten, bouillonblokjes en het kokend water toe en laat 8 min. met de deksel op de pan koken.
 - Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en giet af.
 - Rasp de knoflook fijn.
 - Verwarm de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Pureer de soep met de staafmixer en schep de rauwe knoflook en de linzen erdoor.
 - Verdeel over borden en besprenkel met de harissa.
 - Serveer met het brood.
 - Smullen maar!