Zomer stamppot met sla

Ingredienten voor 4 personen

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 100 gram spekjes
  • 100 gram romaine sla
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • Snufje zout en peper

Bereiding

  1. Schil de aardappels.
  2. Snijd grote aardappels in twee of vier stukken.
  3. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn.
  4. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
  5. Laat de eieren schrikken en pel ze.
  6. Snijd de eieren in partjes.
  7. Bak ondertussen de spekjes in een pan, zonder olie, totdat ze krokant zijn.
  8. Laat de spekjes even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
  9. Snijd de sla in stukken.
  10. Stamp de aardappels met een snufje zout en peper, geraspte kaas en creme fraiche tot puree.
  11. Meng de aardappelpuree met de sla en spekjes.
  12. Serveer met de partjes ei en eventueel nog een extra snufje zout en peper.