
Zomer stamppot met sla
Ingredienten voor 4 personen
- 600 gram kruimige aardappels
- 100 gram spekjes
- 100 gram romaine sla
- 2 eieren
- 2 eetlepels creme fraiche
- 75 gram geraspte belegen kaas
- Snufje zout en peper
Bereiding
- Schil de aardappels.
- Snijd grote aardappels in twee of vier stukken.
- Kook de aardappels ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn.
- Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken en pel ze.
- Snijd de eieren in partjes.
- Bak ondertussen de spekjes in een pan, zonder olie, totdat ze krokant zijn.
- Laat de spekjes even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
- Snijd de sla in stukken.
- Stamp de aardappels met een snufje zout en peper, geraspte kaas en creme fraiche tot puree.
- Meng de aardappelpuree met de sla en spekjes.
- Serveer met de partjes ei en eventueel nog een extra snufje zout en peper.