Zomer stamppot met sla
Ingredienten voor 4 personen
- 600 gram kruimige aardappels
 - 100 gram spekjes
 - 100 gram romaine sla
 - 2 eieren
 - 2 eetlepels creme fraiche
 - 75 gram geraspte belegen kaas
 - Snufje zout en peper
 
Bereiding
- Schil de aardappels.
 - Snijd grote aardappels in twee of vier stukken.
 - Kook de aardappels ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn.
 - Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
 - Laat de eieren schrikken en pel ze.
 - Snijd de eieren in partjes.
 - Bak ondertussen de spekjes in een pan, zonder olie, totdat ze krokant zijn.
 - Laat de spekjes even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
 - Snijd de sla in stukken.
 - Stamp de aardappels met een snufje zout en peper, geraspte kaas en creme fraiche tot puree.
 - Meng de aardappelpuree met de sla en spekjes.
 - Serveer met de partjes ei en eventueel nog een extra snufje zout en peper.