Gevulde paprika met rijst

Ingredienten voor 2 personen

  • 3 paprika’s
  • 150 g rijst
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 100 gr geraspte kaas bijv. cheddar of tex mex
  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • snufje zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat iets afkoelen.
  • Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de gehalveerde paprika's op de bakplaat.
  • Meng de gekookte rijst met de tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de paprika’s met het rijstmengsel en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de paprika’s in een ovenschaal en bak 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de gevulde paprika's met bijvoorbeeld gehaktballetjes of een kip krokant schnitzel.