Gevulde paprika met rijst
Ingredienten voor 2 personen
- 3 paprika’s
 - 150 g rijst
 - 400 gr tomatenblokjes
 - 100 gr geraspte kaas bijv. cheddar of tex mex
 - 3 tl Mexicaanse kruiden
 - snufje zout en peper
 
Bereiding
- 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - 
Kook de rijst volgens de verpakking en laat iets afkoelen.
 - 
Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten.
 - 
Leg de gehalveerde paprika's op de bakplaat.
 - 
Meng de gekookte rijst met de tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
 - 
Vul de paprika’s met het rijstmengsel en bestrooi met de rest van de kaas.
 - 
Zet de paprika’s in een ovenschaal en bak 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
 - 
Serveer de gevulde paprika's met bijvoorbeeld gehaktballetjes of een kip krokant schnitzel.