Romige geitenkaas met uienjus
Ingredienten voor 4 personen
- 1000 gram aardappelen
 - 4 stuks wortel
 - 2 uien
 - 4 stuks gerijpte geitenkaas
 - 20 gram pecanstukjes
 - 260 gram babyspinazie
 - 2 stuks zoutarme groente bouillonblokjes
 - 2 theelepels mosterd
 - 4 theelepels honing
 - 2 theelepels zwarte balsamicoazijn
 - 4 theelepels suiker
 - 6 eetlepels roomboter
 - 2 scheutjes melk
 - peper en zout
 
Bereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
 - Breng water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
 - Was of schil de aardapellen en wortels.
 - Snijd de aardappelen en wortellen in kleine stukjes.
 - Kook de aardappelen en wortels 18 tot 20 minuten in de pan.
 - Op de laatste minuut kook je de spinazie mee.
 - Bewaar 75 mililiter van het kookwater per persoon.
 - Giet de aardappelen en groenten af.
 - Snijd de ui in dunne halve ringen.
 
Geitenkaas
- Verhit een klont roomboter in een kleine steelpan.
 - Bak de ui 5 tot 6 minuten.
 - Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier.
 - Besprenkel met de honing en bestrooi met pecanstukjes.
 - Rooster de geitenkaas 6 tot 7 minuten in de oven.
 
Uienjus
- Roer de suiker door de uien en bak 1 minuut mee.
 - Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
 - Bak 1 minuut door.
 - Voeg het bewaarde vocht toe en lat het 5 minuten inkoken.
 - Proef en breng op smaak met peper en zout.
 
Serveren
- Stamp de aardappelen en groenten tot een grove puree.
 - Voeg de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje melk toe en stamp door.
 - Breng op smaak met peper en zout.
 - Verdeel de puree over de borden.
 - Leg de geitenkaas erbovenop en besprenkel met de uienjus.
 - Smullen maar!