Poké bowl met zalm
Poké bowl met zalm
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gr verse zalmfilet
 - 2 avocado
 - 300 gr rijst ( sushi )
 - 4 eetlepels rijstazijn
 - 1 komkommer
 - sesamzaadjes
 - 350 gr mango
 - 60 gr Alfalfa
 
Saus:
- 4 eetlepels mayonaise
 - 4 eetlepels limoensap
 - Chilivlokken naar smaak
 
Marinade zalm:
- 2 eetlepels sojasaus (Blue Elephant)
 - 2 eetleps sesamolie
 - 2 eetlepels limoensap
 
Bereidingwijze
Je kunt voor de poke bowl zowel gewone rijst als sushirijst gebruiken.
- Snijd de zalm in blokjes.
 - Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en bewaar zolang afgedekt in de
koelkast. - Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
 - Besprenkel daarna met wat rijstazijn.
 - Snijd de komkommer, mango en avocado in stukjes.
 - Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
 - Verdeel de blokjes zalm, rijst, komkommer, avocado en mango over 2 kommen en verdeel dit in aparte vlakken.
 - Garneer de poke bowl wat alfalfa, limoen mayo saus en sesamzaadjes.
 - Smullen maar!