
Penne met geroosterde groente en vis
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g middelgrote uien
450 g diepvries Italiaanse
roerbakgroente
4 el milde olijfolie
300 g diepvries koolvisfilets
300 g (volkoren) penne
2 tenen knoflook
100 ml houdbare magere
melk
250 g diepvries zachte
avocadostukjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
breidingwezen
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de uien in partjes. Meng de Italiaanse groenten met de helft van de ui, ¼ olie en
peper. - Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en
rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. - Haal uit de oven en schuif de groente naar één kant van de bakplaat.
- Dep de vis droog met keukenpapier en leg op het lege deel
van de bakplaat. - Besprenkel met ¼ olie en bak nog 10 min. in
de oven. - Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. - Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de rest van de olie op
middelhoog vuur in een steelpan en fruit de rest van de ui en
de knoflook 3-4 min. - Voeg de melk toe, breng tegen de kook
aan en laat 5 min. op laag vuur trekken. - Voeg de
avocadostukjes toe, pureer met de staafmixer tot een gladde
saus en roer door de pasta. - Voeg eventueel wat kookvocht toe
als de pasta te droog is. - Haal de groente en vis uit de oven. Breek de vis in grove
stukken en schep de helft door de pasta. - Breng op smaak
met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe
borden. Bestrooi met de rest van de vis en breng om smaak
met versgemalen peper