Penne met geroosterde groente en vis

Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g middelgrote uien
450 g diepvries Italiaanse
roerbakgroente
4 el milde olijfolie
300 g diepvries koolvisfilets
300 g (volkoren) penne
2 tenen knoflook
100 ml houdbare magere
melk
250 g diepvries zachte
avocadostukjes

Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer

breidingwezen 

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snijd de uien in partjes. Meng de Italiaanse groenten met de helft van de ui, ¼ olie en
    peper.
  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en
    rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  4. Haal uit de oven en schuif de groente naar één kant van de bakplaat.
  5. Dep de vis droog met keukenpapier en leg op het lege deel
    van de bakplaat.
  6. Besprenkel met ¼ olie en bak nog 10 min. in
    de oven.
  7. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de
    verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  8. Snijd de knoflook fijn.
  9. Verhit de rest van de olie op
    middelhoog vuur in een steelpan en fruit de rest van de ui en
    de knoflook 3-4 min.
  10. Voeg de melk toe, breng tegen de kook
    aan en laat 5 min. op laag vuur trekken.
  11.  Voeg de
    avocadostukjes toe, pureer met de staafmixer tot een gladde
    saus en roer door de pasta.
  12.  Voeg eventueel wat kookvocht toe
    als de pasta te droog is.
  13. Haal de groente en vis uit de oven. Breek de vis in grove
    stukken en schep de helft door de pasta.
  14.  Breng op smaak
    met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe
    borden. Bestrooi met de rest van de vis en breng om smaak
    met versgemalen peper