
Spaanse pasta
Benodigdheden
- 400 gr pasta
- 2 chorizo worst
- 2 rode paprika
- 2 gele paprika
- 2 ui
- 4 tenen knoflook
- 800 gr tomatenblokjes
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- snuf chilivlokken
- zout/peper
Bereidingswijze
-
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat staan.,
-
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in stukjes.
-
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
-
Snijd de paprika’s in stukjes.
-
Bak de chorizo, zonder olie, goudbruin. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
-
Bak de ui, knoflook en paprika’s in dezelfde pan, circa 5-7 minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
-
Voeg de pasta en chorizo toe aan de saus en roer goed door.
-
Serveer met verse peterselie en eventueel wat geraspte kaas.