Spaanse pasta

Benodigdheden

  • 400 gr pasta
  • 2 chorizo worst
  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 2 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf chilivlokken
  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat staan.,
  • Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in stukjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika’s in stukjes.
  • Bak de chorizo, zonder olie, goudbruin. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
  • Bak de ui, knoflook en paprika’s in dezelfde pan, circa 5-7 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
  • Voeg de pasta en chorizo toe aan de saus en roer goed door.
  • Serveer met verse peterselie en eventueel wat geraspte kaas.