Spaanse pasta
Benodigdheden
- 400 gr pasta
 - 2 chorizo worst
 - 2 rode paprika
 - 2 gele paprika
 - 2 ui
 - 4 tenen knoflook
 - 800 gr tomatenblokjes
 - 2 tl gerookt paprikapoeder
 - snuf chilivlokken
 - zout/peper
 
Bereidingswijze
- 
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat staan.,
 - 
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in stukjes.
 - 
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
 - 
Snijd de paprika’s in stukjes.
 - 
Bak de chorizo, zonder olie, goudbruin. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
 - 
Bak de ui, knoflook en paprika’s in dezelfde pan, circa 5-7 minuten.
 - 
Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
 - 
Voeg de pasta en chorizo toe aan de saus en roer goed door.
 - 
Serveer met verse peterselie en eventueel wat geraspte kaas.