ijskoffie
Ingrediënten
Voor 4 glas
200 ml sterke koffie
300 ml melk ( volle )
ijsklontjes
4 theelepel karamelsiroop ( optioneel )
Benodigdheden
Melkopschuimer ( optioneel )
- 
Vul een glas tot ca. ¾ met ijsblokjes. Schuim de melk op (je kunt deze stap ook overslaan).
 - 
Giet de koffie over de ijsblokjes. Deze kan nog warm zijn maar mag ook gekoeld. Voeg eventueel de karamelsiroop of een theelepel suiker toe en roer er kort door.
 - 
Giet de (opgeklopte) melk erover en serveer de ijskoffie direct.
 - 
Tip: wil je een extra intense koffiesmaak, maak dan een dag van tevoren ijsblokjes van koffie en gebruik deze in de ijskoffie i.p.v. gewone ijsblokjes van water.
 - 
Gebruik melk bij ijskoffie.
 - 
Voeg ook een toef slagroom toe aan de ijskoffie voor een extra romig effect.