
lente pasta
350 gr groene asperges
225 gr pasta
100 gr pesto
150 gr erwtjes
1 citroen
1 teen knoflook
1 uitje
125 ml crème fraîche
1 handje geraspte Parmezaanse kaas
verse basilicum ( optioneel )
-
Kook de pasta beetgaar in een pan met water. Als je de pasta afgiet vang je een kopje kookvocht op.
-
Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi deze weg. Je kunt eventueel de groene asperges schillen mocht de schil erg dik zijn. Snijd de asperges in 3 stukken.
-
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.
-
Voeg de stukken asperges toe en bak een minuut of 5.
- Voeg de erwtjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.
-
Roer de crème fraîche erdoor en de pesto.
-
Rasp de citroen en pers de citroen uit. Voeg het sap en rasp toe aan de romige asperges.
-
Voeg als laatste de pasta toe en een beetje kookvocht zodat je een smeuïge saus krijgt. Breng de lente pasta eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
-
Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.