Schnitzel zelf maken

Hou jij ook zo van een lekkere schnitzel? Wist je dat je die dus heel makkelijk helemaal zelf kan maken?

Ja het is wat meer werk, maar het is wel véél lekkerder dan uit de supermarkt.

Dit heb je nodig:

  • 120 gram vlees, dit is meestal varken, maar als je voor gezond wil gaan, pak dan kipfilet
  • Bloem
  • 1 ei (geklopt)
  • Paneermeel
  • Zout en peper
  • Kruiden naar keuze
  • 1 klontje boter

Hoe maak je hem:

Stap 1: Ontdooien
  • Haal de schnitzel uit de vriezer.
  • Leg de schnitzel de avond van tevoren op een bord in de koelkast om rustig te ontdooien.
  • Heb je minder tijd? Leg dan de schnitzel met plastic verpakking in een pan met koud kraanwater. Na 15 minuten is het vlees ontdooid.
Stap 2: Op kamertemperatuur laten komen
  • Haal de schnitzel een half uur voor het bakken uit de verpakking.
  • Leg de schnitzel op een bord op het aanrecht.
Stap 3: Voorbereiden
  • Zet drie diepe borden klaar:
    • Bord 1: bloem.
    • Bord 2: losgeklopt ei.
    • Bord 3: paneermeel met wat kruiden.
Stap 4: Paneren
  • Haal de schnitzel eerst door de bloem.
  • Daarna door het ei.
  • Tot slot door het paneermeel.
Stap 5: Bakken
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur.
  • Smelt een klontje boter in de pan (ongeveer 1 minuut).
  • Bak de schnitzel kort aan beide kanten tot ze lichtbruin zijn.
Stap 6: Gaar maken
  • Zet het vuur laag.
  • Braad de schnitzel nog 8 minuten totdat hij gaar en krokant is.
  • Draai de schnitzel af en toe om, maar niet te vaak. Zo blijft de korst heel.
Eet smakelijk!