Tagliatelle met spinazie en ricotta
Ingredienten voor 2 personen
- 120 gram tagliatelle
 - 20 gram pijnboompitten
 - 1 ui
 - 1 teen knoflook
 - 300 gram spinazie
 - 200 gram gezeefde tomaten
 - 60 gram ricotta
 - 30 gram Parmezaanse kaas
 - 10 gram verse basilicum
 - Olie
 - Peper en zout
 
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking.
 - Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Zet ze daarna apart.
 - Snijd de ui en knoflook klein.
 - Doe wat olie in een pan. Bak de ui en knoflook zacht.
 - Doe de spinazie beetje bij beetje in de pan. Laat slinken.
 - Doe er peper en zout bij.
 - Voeg de gezeefde tomaten toe. Laat even koken.
 - Rasp de Parmezaanse kaas.
 - Doe de ricotta en de helft van de kaas in de pan. Roer goed.
 - Doe de gekookte pasta erbij. Roer alles goed door elkaar.
 - Doe de rest van de kaas, pijnboompitten en basilicum eroverheen.