Snelle Aardbeienmousse
Ingrediënten
- 350 gr aardbeien (vers)
 - 250 ml slagroom
 - 300 gr mascarpone
 - 100 gr poedersuiker
 - 1 zakje Klopfix slagroomversteviger
 - 1 limoen
 
Materiaal
- Staafmixer
 - Handmixer
 
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Doe 300 gram van de aardbeien en de mascarpone in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang, anders wordt het mengsel te dun.
 - Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.
 - Schep het aardbeienmengsel voorzichtig door de slagroom.
 - Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.
 - Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.
 - Maak de glaasjes af met verse plakjes aardbei die je nog over hebt.
 
Serveertip
Ook lekker: strooi wat geroosterde amandelen over de mousse voor een lekkere crunch!