Limburgs stoofpotje
Limburgs stoofpotje
Dit Limburgs stoofpotje is een echt comfort food: langzaam gegaard rundvlees in een kruidige saus met een vleugje zoetigheid van de appelstroop. Laat het vlees lekker lang pruttelen, zodat het botermals wordt. Perfect voor een koude dag en heerlijk met aardappelpuree, frietjes of brood.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo rundvlees
- 1 theelepel koriander
- 1/2 theelepel gember
- 3 uien
- 1 eetlepel appelstroop
- 4 plakken ontbijtkoek
- ca. 500 ml runderbouillon (eventueel meer)
- 4 laurierblaadjes
- 1 eetlepel mosterd
- 70 gram tomatenpuree
- Zout en peper
Bereiding
- Snijd het rundvlees in stukjes en snipper de uien.
- Breng het vlees op smaak met gember, koriander, zout, peper en mosterd.
- Verwarm wat boter of olie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de ui toe en bak kort mee. Meng daarna de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.
- Giet de bouillon erbij tot het vlees net onder staat. Voeg de laurierblaadjes toe en laat 3-4 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Verwijder de laurier en voeg de appelstroop en verkruimelde ontbijtkoek toe.
- Laat het gerecht eventueel nog een half uurtje zonder deksel inkoken.
- Eventueel kun je het vlees licht uit elkaar trekken met een stamper. Serveer met aardappelpuree, frietjes of brood.