Speculoos cheesecake

Speculoos cheesecake

Een heerlijke zoete cheesecake met een bodem en bovenkant van speculoos. Het ultieme gebakje voor bij de koffie voor elke speculoosliefhebber.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 gram speculooskoekjes
  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram speculoos spread
  • 80 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • Extra speculooskoekjes voor decoratie (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Maal de speculooskoekjes fijn met een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van het cakeblik, druk stevig aan met de achterkant van een lepel en zet het kort in de koelkast.
  5. Klop de roomkaas, het ei en de suiker goed door elkaar en verdeel dit over de koekbodem.
  6. Bak de cheesecake 25 minuten in de oven.
  7. Smelt de speculoos spread in een steelpannetje en giet dit over de cheesecake. Versier eventueel met extra speculooskoekjes.
  8. Laat de cheesecake minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.