Kaneel boterkoek
Kaneel boterkoek
Op zoek naar een heerlijke twist op de klassieke boterkoek? Probeer dan deze kaneel boterkoek! De kaneel geeft de boterkoek een warme, kruidige smaak die perfect past bij de herfst en winter. De boterkoek is smeuïg van binnen en licht krokant aan de buitenkant. Dit recept is eenvoudig te maken en ideaal voor bij de koffie of thee.
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 250 gram bloem
- 1/2 ei
- 1,5 theelepel kaneel
- 200 gram suiker
- 1 eetlepel citroenrasp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Doe de boter en suiker in een kom en klop dit met een elektrische mixer luchtig.
- Breek het ei in een bakje en voeg de helft toe aan het botermengsel.
- Voeg de bloem, kaneel en citroenrasp toe en meng opnieuw goed door elkaar.
- Vet een ronde vorm in of bekleed de bodem met bakpapier.
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
- Smeer de bovenkant in met de rest van het ei. Eventueel kan er wat kandijsuiker over gestrooid worden.
- Bak de boterkoek 25 tot 30 minuten in de oven.