
Gevulde paprika met rijst
Ingredienten voor 2 personen
- 3 paprika’s
- 150 g rijst
- 400 gr tomatenblokjes
- 100 gr geraspte kaas bijv. cheddar of tex mex
- 3 tl Mexicaanse kruiden
- snufje zout en peper
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Kook de rijst volgens de verpakking en laat iets afkoelen.
-
Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten.
-
Leg de gehalveerde paprika's op de bakplaat.
-
Meng de gekookte rijst met de tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
-
Vul de paprika’s met het rijstmengsel en bestrooi met de rest van de kaas.
-
Zet de paprika’s in een ovenschaal en bak 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
-
Serveer de gevulde paprika's met bijvoorbeeld gehaktballetjes of een kip krokant schnitzel.