Gezonde pasta carbonara

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 courgettes of 400 gram courgetti
  • 250 ml yoghurt of light room
  • 2 eieren
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Haal de courgettes door een spirelli snijder zodat je courgetti krijgt.
  2. Bak de magere spekreepjes in een pan tot ze licht krokant zijn. Haal ze daarna uit de pan.
  3. Doe de courgetti in dezelfde pan en bak een paar minuten. Verwijder het vocht als dat nodig is.
  4. Mix in een kom de yoghurt met de eieren, knoflook, peper en zout.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de courgetti. Roer goed en verwarm het kort mee.
  6. Voeg de spekreepjes toe en daarna de Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar.
  7. Serveer de gezonde pasta carbonara met wat verse basilicum.

Tip: Je kunt de spekreepjes ook vervangen door gerookte kip voor een magere variant.