
Gezonde pasta carbonara
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 courgettes of 400 gram courgetti
- 250 ml yoghurt of light room
- 2 eieren
- 250 gram magere spekreepjes
- 2 tenen knoflook (geperst)
- Peper en zout
- Verse basilicum
- 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Haal de courgettes door een spirelli snijder zodat je courgetti krijgt.
- Bak de magere spekreepjes in een pan tot ze licht krokant zijn. Haal ze daarna uit de pan.
- Doe de courgetti in dezelfde pan en bak een paar minuten. Verwijder het vocht als dat nodig is.
- Mix in een kom de yoghurt met de eieren, knoflook, peper en zout.
- Voeg dit mengsel toe aan de courgetti. Roer goed en verwarm het kort mee.
- Voeg de spekreepjes toe en daarna de Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de gezonde pasta carbonara met wat verse basilicum.
Tip: Je kunt de spekreepjes ook vervangen door gerookte kip voor een magere variant.