Griekse gehakt wraps

Ingrediënten voor 6 personen

  • 900 gr rundergehakt
  • 18 wraps
  • 6 tl oregano
  • 3 tl basilicum
  • Tzatziki (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 1200 gr frietjes
  • Zout en peper

Voor de salade:

  • 3 tomaten of cherrytomaatjes
  • 1,5 komkommer
  • 300 gr feta
  • 3 tl oregano
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de tomaat, komkommer en feta in blokjes en doe in een kom.
  2. Voeg olijfolie, oregano, zout en peper toe aan de salade en meng goed.
  3. Maak eventueel zelf tzatziki of gebruik kant-en-klare tzatziki.
  4. Breng het gehakt op smaak met oregano, basilicum, zout en peper. Meng goed door.
  5. Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm er balletjes van.
  6. Bereid de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Leg op elke wrap een gehaktballetje en druk het plat zodat de hele wrap bedekt is.
  8. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Gebruik twee pannen als je sneller wilt bakken.
  9. Leg de wrap met de vleeskant naar beneden in de pan.
  10. Bak de wrap tot het gehakt gaar is. Draai daarna voorzichtig om.
  11. Bak de onderkant van de wrap krokant. Haal uit de pan.
  12. Beleg de wrap met tzatziki, Griekse salade en wat frietjes.
  13. Vouw de wrap dubbel en serveer direct.