
Griekse gehakt wraps
Ingrediënten voor 6 personen
- 900 gr rundergehakt
- 18 wraps
- 6 tl oregano
- 3 tl basilicum
- Tzatziki (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 1200 gr frietjes
- Zout en peper
Voor de salade:
- 3 tomaten of cherrytomaatjes
- 1,5 komkommer
- 300 gr feta
- 3 tl oregano
- Scheutje olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Snijd de tomaat, komkommer en feta in blokjes en doe in een kom.
- Voeg olijfolie, oregano, zout en peper toe aan de salade en meng goed.
- Maak eventueel zelf tzatziki of gebruik kant-en-klare tzatziki.
- Breng het gehakt op smaak met oregano, basilicum, zout en peper. Meng goed door.
- Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm er balletjes van.
- Bereid de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op elke wrap een gehaktballetje en druk het plat zodat de hele wrap bedekt is.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan. Gebruik twee pannen als je sneller wilt bakken.
- Leg de wrap met de vleeskant naar beneden in de pan.
- Bak de wrap tot het gehakt gaar is. Draai daarna voorzichtig om.
- Bak de onderkant van de wrap krokant. Haal uit de pan.
- Beleg de wrap met tzatziki, Griekse salade en wat frietjes.
- Vouw de wrap dubbel en serveer direct.