ijskoffie

Ingrediënten
Voor 4 glas
200 ml sterke koffie
300 ml melk ( volle )
ijsklontjes
4 theelepel karamelsiroop ( optioneel )
Benodigdheden
Melkopschuimer ( optioneel )

  1. Vul een glas tot ca. ¾ met ijsblokjes. Schuim de melk op (je kunt deze stap ook overslaan).

  2. Giet de koffie over de ijsblokjes. Deze kan nog warm zijn maar mag ook gekoeld. Voeg eventueel de karamelsiroop of een theelepel suiker toe en roer er kort door.

  3. Giet de (opgeklopte) melk erover en serveer de ijskoffie direct.


     
  4. Tip: wil je een extra intense koffiesmaak, maak dan een dag van tevoren ijsblokjes van koffie en gebruik deze in de ijskoffie i.p.v. gewone ijsblokjes van water.

  5. Gebruik melk bij ijskoffie.

  6. Voeg ook een toef slagroom toe aan de ijskoffie voor een extra romig effect.