Indische hutspot
Indische hutspot
Met een paar ingrediënten maak je een overheerlijke Indische hutspot met gehakt. Makkelijk, lekker en weer eens wat anders dan hutspot met rookworst. Tip: je kunt het gehakt rul bakken of er eerst balletjes van maken en die daarna bakken in de pan.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 400 gram hutspotgroenten
- 1 scheut melk of 1 klontje boter
- 1/2 theelepel nasi kruiden
Ingrediënten voor het gehakt
- 300 gram rundergehakt
- 1 grote ui
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels nasi kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd de grote aardappelen in tweeën.
- Kook de aardappelen en hutspotgroenten 20 minuten in een pan met deksel, tot alles net onder water staat.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook.
- Voeg na 2 minuten het gehakt en de nasi kruiden toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de sambal, ketjap manis en sojasaus toe. Meng alles goed en zet het vuur na 2 à 3 minuten uit.
- Giet de aardappelen en groenten af en stamp het geheel tot puree met een pureestamper.
- Breng de stamppot op smaak met nasi kruiden.
- Serveer de hutspot met het Indische gehakt.