Indische hutspot

Indische hutspot

Met een paar ingrediënten maak je een overheerlijke Indische hutspot met gehakt. Makkelijk, lekker en weer eens wat anders dan hutspot met rookworst. Tip: je kunt het gehakt rul bakken of er eerst balletjes van maken en die daarna bakken in de pan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram hutspotgroenten
  • 1 scheut melk of 1 klontje boter
  • 1/2 theelepel nasi kruiden

Ingrediënten voor het gehakt

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels nasi kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd de grote aardappelen in tweeën.
  2. Kook de aardappelen en hutspotgroenten 20 minuten in een pan met deksel, tot alles net onder water staat.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook.
  5. Voeg na 2 minuten het gehakt en de nasi kruiden toe en bak het gehakt rul.
  6. Voeg de sambal, ketjap manis en sojasaus toe. Meng alles goed en zet het vuur na 2 à 3 minuten uit.
  7. Giet de aardappelen en groenten af en stamp het geheel tot puree met een pureestamper.
  8. Breng de stamppot op smaak met nasi kruiden.
  9. Serveer de hutspot met het Indische gehakt.