
Italiaanse nacho’s
Ingredienten voor 4 personen
- 200 gram tortillachips
- 150 gram tomatenblokjes
- 100 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 10 plakjes salami
- 10 cherrytomaten
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- verse basilicum
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de tomaten in tweeën en de salami in stukjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan.
- Voeg na een minuut de tomatenblokjes toe, samen met de Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper. Roer even door en verwarm kort.
- Doe ondertussen de helft van de chips in een ovenschaal of verdeel ze allemaal over een bakplaat.
- Meng de mozzarella en parmezaanse kaas door elkaar.
- Schep de helft van de tomatenblokjes over de chips, samen met de helft van de kaas, stukjes salami en wat gehalveerde cherrytomaatjes.
- Verdeel de rest van de chips over de schaal, de tomatenblokjes, de rest van de kaas, salami en nog wat gehalveerde cherry tomaatjes.
- Bak de chips 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Smullen maar!