Italiaanse nacho’s

Ingredienten voor 4 personen 

  • 200 gram tortillachips
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 10 plakjes salami
  • 10 cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de tomaten in tweeën en de salami in stukjes.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan.
  4. Voeg na een minuut de tomatenblokjes toe, samen met de Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper. Roer even door en verwarm kort.
  5. Doe ondertussen de helft van de chips in een ovenschaal of verdeel ze allemaal over een bakplaat.
  6. Meng de mozzarella en parmezaanse kaas door elkaar.
  7. Schep de helft van de tomatenblokjes over de chips, samen met de helft van de kaas, stukjes salami en wat gehalveerde cherrytomaatjes.
  8. Verdeel de rest van de chips over de schaal, de tomatenblokjes, de rest van de kaas, salami en nog wat gehalveerde cherry tomaatjes.
  9. Bak de chips 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  10. Smullen maar!