
Kersenroom met Bastognecrumble voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de kersenlaag:
- 250 g ontpitte kersen (vers of uit pot, uitgelekt)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel maïzena (optioneel, voor dikte)
Voor de roomlaag:
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 100 g mascarpone (of Griekse yoghurt als alternatief)
Voor de bodem/crumble:
- 6 Bastognekoeken (of andere kruidige koekjes)
- 1 eetlepel gesmolten boter
Bereiding
- Kersenlaag maken:
Doe de kersen in een pannetje met suiker en citroensap.
Breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Wil je het dikker? Meng maïzena met een klein beetje koud water en roer dit erbij.
Laat het afkoelen. - Crumble maken:
Verkruimel de Bastognekoeken grof.
Meng met gesmolten boter.
Verdeel dit over de bodem van 4 glaasjes. - Roomlaag kloppen:
Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en gewone suiker.
Spatel de mascarpone erdoor voor een romige textuur. - Opbouwen:
Schep op elk crumblelaagje een flinke lepel room.
Lepel de kersencompote erop.
Eventueel garneren met wat extra koekkruimels of een kers erbovenop. - Serveren:
Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Serveer koud.