Kersenroom met Bastognecrumble voor 4 personen

 

Ingrediënten

Voor de kersenlaag:

  • 250 g ontpitte kersen (vers of uit pot, uitgelekt)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel maïzena (optioneel, voor dikte)

Voor de roomlaag:

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 g mascarpone (of Griekse yoghurt als alternatief)

Voor de bodem/crumble:

  • 6 Bastognekoeken (of andere kruidige koekjes)
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Bereiding

  1. Kersenlaag maken:
    Doe de kersen in een pannetje met suiker en citroensap.
    Breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
    Wil je het dikker? Meng maïzena met een klein beetje koud water en roer dit erbij.
    Laat het afkoelen.
  2. Crumble maken:
    Verkruimel de Bastognekoeken grof.
    Meng met gesmolten boter.
    Verdeel dit over de bodem van 4 glaasjes.
  3. Roomlaag kloppen:
    Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en gewone suiker.
    Spatel de mascarpone erdoor voor een romige textuur.
  4. Opbouwen:
    Schep op elk crumblelaagje een flinke lepel room.
    Lepel de kersencompote erop.
    Eventueel garneren met wat extra koekkruimels of een kers erbovenop.
  5. Serveren:
    Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
    Serveer koud.