Kipfilet Toscana

Zin in een wat moeilijker gerecht? Je kan het voor jezelf maken of voor twee. Wat de keus ook al moge zijn, wij hopen dat dit recept bij jou in de smaak valt!

Ingredienten voor 2 personen

  • 225 gram kipfilet (reepjes)
  • 150 gram gemengde sla
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 mililiter water
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • Olie
    • 1 eetlepel olie (stap 6)
    • 3 eetlepels olie (stap 10)

Bereiding

  1. Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
  2. Snij de courgette in blokjes.
  3. Snij de paprika in reepjes. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
  4. Kook de pasta in kokend water voor 10 minuten.
  5. Snij de sperziebonen door de helft en kook deze voor 5 minuten.
  6. Verhit 1 eetlepen olie in een koekenpan n bak de kipfiletreepjes lichtbruin en gaar.
  7. Voeg de ui, paprika, voorgekookte sperziebonen en courgette toe en bak deze ongeveer 4 minuten.
  8. Voeg de saus en 150 mililiter water toe.
  9. Breng het roerend aan de kook. Laat het dan 3 minuten zachtjes doorkoken.
  10. Meng de dressingmix met 3 eetlepels koud water en 3 eetlepels olijfolie.
  11. Meng de dressing door de sla.
  12. Doe de saus over de pasta heen.
  13. Leg de sla op een apart bord.
  14. Genieten maar!