
Klassieke spaghetti carbonara
Klassieke spaghetti carbonara
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram spaghetti
- 200 gram guanciale blokjes
- 90 gram Pecorino Romano
- 4 middelgrote scharreleieren
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in goed gezouten water al dente, maar verkort de kooktijd met 1 minuut.
- Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur.
- Bak de guanciale in 5 minuten knapperig. Roer af en toe.
- Rasp ondertussen de pecorino.
- Splits de helft van de eieren. De eiwitten gebruik je niet.
- Voeg de eidooiers en overige eieren toe aan de pecorino.
- Breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper.
- Voeg 3 el (per 4 personen) kookwater van de pasta toe en meng goed.
- Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
- Voeg de pasta met 1 el kookwater per persoon toe aan de guanciale in de koekenpan. Meng goed.
- Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel erdoor.
- Meng tot het eimengsel een romige saus is geworden. Voeg als je wil extra pastawater toe om de saus romiger te maken.
- Verdeel de spaghetti over borden en breng op smaak met extra versgemalen zwarte peper. Bestrooi eventueel met extra pecorino.