Macaroni met gehaktballetjes

Macaroni met gehaktballetjes

Ingredienten voor 4 personen

  • 275 gram macaroni
  • 300 gram (vega) gehaktballetjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • 600 mililiter tomatensaus
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 paprika's
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de macaroni nog wel een beetje 'stevig' is.
  3. Giet de macaroni af en zet het even opzij.
  4. Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan met een beetje olie of boter en haal daarna uit de pan als ze rondom aangebakken zijn.
  5. Snijd de paprika’s in blokjes, de champignons in plakjes, de ui in fijne stukjes en hak de knoflook fijn.
  6. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  7. Voeg de paprika en champignons toe aan de pan en bak deze tot ze zacht zijn.
  8. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en laat het geheel even koken.
  10. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel peper en zout toe.
  11. Voeg de (vega) gehaktballetjes toe aan de saus.
  12. Meng de gekookte macaroni door de saus met de groenten en (vega) gehaktballetjes.
  13. Doe het macaroni-gehaktballetjesmengsel in een ingevette ovenschaal.
  14. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
  15. Bak de macaroni schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  16. Eet smakelijk!