
Macaroni met gehaktballetjes
Macaroni met gehaktballetjes
Ingredienten voor 4 personen
- 275 gram macaroni
- 300 gram (vega) gehaktballetjes
- 75 gram geraspte kaas
- 600 mililiter tomatensaus
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 2 paprika's
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de macaroni nog wel een beetje 'stevig' is.
- Giet de macaroni af en zet het even opzij.
- Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan met een beetje olie of boter en haal daarna uit de pan als ze rondom aangebakken zijn.
- Snijd de paprika’s in blokjes, de champignons in plakjes, de ui in fijne stukjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de paprika en champignons toe aan de pan en bak deze tot ze zacht zijn.
- Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en laat het geheel even koken.
- Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel peper en zout toe.
- Voeg de (vega) gehaktballetjes toe aan de saus.
- Meng de gekookte macaroni door de saus met de groenten en (vega) gehaktballetjes.
- Doe het macaroni-gehaktballetjesmengsel in een ingevette ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
- Bak de macaroni schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
- Eet smakelijk!