Mexicaanse orzo (Vegetarisch)

Zin in een simpel vegetarisch gerecht? Lees dan vooral verder.

Ingredienten voor 2 personen

  • 200 gram orzo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 150 gram mais uit blik (Bonduelle)
  • 150 gram kidneybonen (Bonduelle)
  • 400 mililiter bouillon (Maggi)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • snufje zout en peper

Bonduelle & Maggi zijn de aangeraden product merken.

 

Bereiding

  1. Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
  2. Snij de knoflook fijn. Klik hier om een vorbeeld video te bekijken.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een diepe pan.
  4. Voeg de ui en knoflook toe. Bak 2 tot 3 minuten door.
  5. Voeg nu de paprika toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten door todat de paprika zachter is.
  6. Roer de orzo, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en chilipoeder door de groenten en bak alles kort aan.
  7. Voeg de tomatenblokjes, bouillon bonen en maïs toe. Bak ongeveer 10-12 minuten zachtjes door tot de orzo gaar is.
  8. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  9. Geniet!