
Mexicaanse orzo (Vegetarisch)
Zin in een simpel vegetarisch gerecht? Lees dan vooral verder.
Ingredienten voor 2 personen
- 200 gram orzo
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 paprika
- 400 gram tomatenblokjes
- 150 gram mais uit blik (Bonduelle)
- 150 gram kidneybonen (Bonduelle)
- 400 mililiter bouillon (Maggi)
- 70 gram tomatenpuree
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- Halve theelepel chilipoeder
- snufje zout en peper
Bonduelle & Maggi zijn de aangeraden product merken.
Bereiding
- Snipper de ui. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
- Snij de knoflook fijn. Klik hier om een vorbeeld video te bekijken.
- Giet een scheutje olijfolie in een diepe pan.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak 2 tot 3 minuten door.
- Voeg nu de paprika toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten door todat de paprika zachter is.
-
Roer de orzo, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en chilipoeder door de groenten en bak alles kort aan.
-
Voeg de tomatenblokjes, bouillon bonen en maïs toe. Bak ongeveer 10-12 minuten zachtjes door tot de orzo gaar is.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
- Geniet!