Penne alfredo met champignons
Penne alfredo met champignons
Dit is een lekker herfstachtig pastagerecht. Champignons spelen de hoofdrol, maar je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken. Het gerecht is snel klaar en perfect voor een doordeweekse dag.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram penne
- 400 gram champignons
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 150 milliliter slagroom
- 30 gram boter
- 1,5 theelepel tijm
- Snuf zout en peper
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Verse peterselie
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de champignons in stukjes, snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
- Doe een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotjes aan.
- Voeg na drie tot vier minuten de champignons toe en bak ongeveer vijf minuten mee.
- Voeg de boter, knoflook, zout, peper en tijm toe en laat de boter smelten.
- Doe de slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas erbij en laat de saus iets indikken.
- Roer de pasta door de saus en serveer met verse peterselie.