Pistache tiramisu

Ingrediënten voor 3 personen

  • 600 gr lange vingers
  • 450 ml espresso of koffie
  • 750 gr mascarpone
  • 750 ml slagroom
  • 300 gr pistachepasta
  • 9 eetlepels suiker
  • Extra pistachenootjes (optioneel)

Bereiding

  1. Zet een kopje espresso of koffie en laat deze afkoelen.
  2. Klop de slagroom samen met de suiker tot deze stijf is.
  3. Voeg de mascarpone en pistachepasta toe en meng kort door de slagroom.
  4. Zet een ovenschaal klaar.
  5. Doop de lange vingers één voor één in de koffie.
  6. Bedek de bodem van de schaal met een laag lange vingers.
  7. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  8. Maak een tweede laag met koffiegedoopte lange vingers.
  9. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de bovenkant.
  10. Garneer met fijngehakte pistachenootjes of cacaopoeder.
  11. Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.