
Pistache tiramisu
Ingrediënten voor 3 personen
- 600 gr lange vingers
- 450 ml espresso of koffie
- 750 gr mascarpone
- 750 ml slagroom
- 300 gr pistachepasta
- 9 eetlepels suiker
- Extra pistachenootjes (optioneel)
Bereiding
- Zet een kopje espresso of koffie en laat deze afkoelen.
- Klop de slagroom samen met de suiker tot deze stijf is.
- Voeg de mascarpone en pistachepasta toe en meng kort door de slagroom.
- Zet een ovenschaal klaar.
- Doop de lange vingers één voor één in de koffie.
- Bedek de bodem van de schaal met een laag lange vingers.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
- Maak een tweede laag met koffiegedoopte lange vingers.
- Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de bovenkant.
- Garneer met fijngehakte pistachenootjes of cacaopoeder.
- Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.