Poké bowl met zalm

Poké bowl met zalm

Ingredienten voor 4 personen

  • 500 gr verse zalmfilet
  • 2 avocado
  • 300 gr rijst ( sushi )
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1 komkommer
  • sesamzaadjes
  • 350 gr mango
  • 60 gr Alfalfa

Saus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels limoensap
  • Chilivlokken naar smaak

Marinade zalm:

  • 2 eetlepels sojasaus (Blue Elephant)
  • 2 eetleps sesamolie
  • 2 eetlepels limoensap

Bereidingwijze 

Je kunt voor de poke bowl zowel gewone rijst als sushirijst gebruiken.

  1. Snijd de zalm in blokjes.
  2. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en bewaar zolang afgedekt in de
    koelkast.
  3. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Besprenkel daarna met wat rijstazijn.
  5. Snijd de komkommer, mango en avocado in stukjes.
  6. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  7. Verdeel de blokjes zalm, rijst, komkommer, avocado en mango over 2 kommen en verdeel dit in aparte vlakken.
  8. Garneer de poke bowl wat alfalfa, limoen mayo saus en sesamzaadjes.
  9. Smullen maar!