
Poké bowl met zalm
Poké bowl met zalm
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gr verse zalmfilet
- 2 avocado
- 300 gr rijst ( sushi )
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 komkommer
- sesamzaadjes
- 350 gr mango
- 60 gr Alfalfa
Saus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels limoensap
- Chilivlokken naar smaak
Marinade zalm:
- 2 eetlepels sojasaus (Blue Elephant)
- 2 eetleps sesamolie
- 2 eetlepels limoensap
Bereidingwijze
Je kunt voor de poke bowl zowel gewone rijst als sushirijst gebruiken.
- Snijd de zalm in blokjes.
- Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en bewaar zolang afgedekt in de
koelkast. - Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Besprenkel daarna met wat rijstazijn.
- Snijd de komkommer, mango en avocado in stukjes.
- Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
- Verdeel de blokjes zalm, rijst, komkommer, avocado en mango over 2 kommen en verdeel dit in aparte vlakken.
- Garneer de poke bowl wat alfalfa, limoen mayo saus en sesamzaadjes.
- Smullen maar!