preischotel uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram prei
  • 600 gram aardappelpuree
  • 200 gram gehakt 
  • 75 gram oude kaas 
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf chilipoeder (naar smaak)
  • 1 snuf kerrie
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 125 gram wortel
  • Peper en zout
  • Olie of boter (om in te bakken)

Benodigd materiaal

  • Ovenschaal van 17 x 24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes en de prei in ringetjes.
  3. Verhit wat olie of boter in een pan. Bak hierin de ui, knoflook en wortel een paar minuten.
  4. Voeg het gehakt toe en bak het even mee tot het bruin is.
  5. Doe de prei erbij, samen met de kerrie, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.
  6. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg een klein scheutje water toe. Laat het mengsel een paar minuten bakken tot het vocht grotendeels is verdampt.
  7. Vet de ovenschaal in. Schep het groente-gehaktmengsel in de schaal.
  8. Dek de bovenkant af met aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.
  9. Bak de preischotel ongeveer 35 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.

Tip: Maak de aardappelpuree zelf voor een extra verse smaak. Je kunt ook eens variëren met zoete aardappel!