Quiche met paprika en champignons

Quiche met paprika en champignons

Ingrediënten

  • 125 gr champignons
  • 75 gr spekreepjes ( magere )
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel peterselie
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • Snuf peper
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 50 gr geraspte kaas
  • Boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel paneermeel

Benodigdheden

  • Springvorm van 18 - 20 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bak de spekreepjes in een pan.
  3. Snij de paprika in blokjes
  4. Snij de champignons in plakes
  5. Doe paprika en champignons in de pan.
  6. Bak 5 minuutjes en voeg de peterselie toe.
  7. Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.
  8. Vet de springvorm in.
  9. Bekleed de springvorm in met bladerdeeg
  10. Prik wat gaatjes in de bodem.
  11. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel.
  12. Klop de eieren los met room
  13. Breng op smaak met een snufje peper.
  14. Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.
  15. Giet het mengsel in de bekleedde springvorm.
  16. Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is.
  17. Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.