
Quiche met paprika en champignons
Quiche met paprika en champignons
Ingrediënten
- 125 gr champignons
- 75 gr spekreepjes ( magere )
- 1 paprika
- 1 eetlepel peterselie
- 4 eieren
- 125 ml room
- Snuf peper
- 5 plakken bladerdeeg
- 50 gr geraspte kaas
- Boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel paneermeel
Benodigdheden
- Springvorm van 18 - 20 cm
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Bak de spekreepjes in een pan.
- Snij de paprika in blokjes
- Snij de champignons in plakes
- Doe paprika en champignons in de pan.
- Bak 5 minuutjes en voeg de peterselie toe.
- Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.
- Vet de springvorm in.
- Bekleed de springvorm in met bladerdeeg
- Prik wat gaatjes in de bodem.
- Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel.
- Klop de eieren los met room
- Breng op smaak met een snufje peper.
- Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.
- Giet het mengsel in de bekleedde springvorm.
- Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is.
- Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.