
Romige geitenkaas met uienjus
Ingredienten voor 4 personen
- 1000 gram aardappelen
- 4 stuks wortel
- 2 uien
- 4 stuks gerijpte geitenkaas
- 20 gram pecanstukjes
- 260 gram babyspinazie
- 2 stuks zoutarme groente bouillonblokjes
- 2 theelepels mosterd
- 4 theelepels honing
- 2 theelepels zwarte balsamicoazijn
- 4 theelepels suiker
- 6 eetlepels roomboter
- 2 scheutjes melk
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Was of schil de aardapellen en wortels.
- Snijd de aardappelen en wortellen in kleine stukjes.
- Kook de aardappelen en wortels 18 tot 20 minuten in de pan.
- Op de laatste minuut kook je de spinazie mee.
- Bewaar 75 mililiter van het kookwater per persoon.
- Giet de aardappelen en groenten af.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
Geitenkaas
- Verhit een klont roomboter in een kleine steelpan.
- Bak de ui 5 tot 6 minuten.
- Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel met de honing en bestrooi met pecanstukjes.
- Rooster de geitenkaas 6 tot 7 minuten in de oven.
Uienjus
- Roer de suiker door de uien en bak 1 minuut mee.
- Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
- Bak 1 minuut door.
- Voeg het bewaarde vocht toe en lat het 5 minuten inkoken.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
- Stamp de aardappelen en groenten tot een grove puree.
- Voeg de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje melk toe en stamp door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over de borden.
- Leg de geitenkaas erbovenop en besprenkel met de uienjus.
- Smullen maar!