Romige geitenkaas met uienjus

Ingredienten voor 4 personen

  • 1000 gram aardappelen
  • 4 stuks wortel
  • 2 uien
  • 4 stuks gerijpte geitenkaas
  • 20 gram pecanstukjes
  • 260 gram babyspinazie
  • 2 stuks zoutarme groente bouillonblokjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 theelepels honing
  • 2 theelepels zwarte balsamicoazijn
  • 4 theelepels suiker
  • 6 eetlepels roomboter
  • 2 scheutjes melk
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Breng water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  3. Was of schil de aardapellen en wortels.
  4. Snijd de aardappelen en wortellen in kleine stukjes.
  5. Kook de aardappelen en wortels 18 tot 20 minuten in de pan.
  6. Op de laatste minuut kook je de spinazie mee.
  7. Bewaar 75 mililiter van het kookwater per persoon.
  8. Giet de aardappelen en groenten af.
  9. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Geitenkaas

  1. Verhit een klont roomboter in een kleine steelpan.
  2. Bak de ui 5 tot 6 minuten.
  3. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier.
  4. Besprenkel met de honing en bestrooi met pecanstukjes.
  5. Rooster de geitenkaas 6 tot 7 minuten in de oven.

Uienjus

  1. Roer de suiker door de uien en bak 1 minuut mee.
  2. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  3. Bak 1 minuut door.
  4. Voeg het bewaarde vocht toe en lat het 5 minuten inkoken.
  5. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  1. Stamp de aardappelen en groenten tot een grove puree.
  2. Voeg de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje melk toe en stamp door.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de puree over de borden.
  5. Leg de geitenkaas erbovenop en besprenkel met de uienjus.
  6. Smullen maar!