Sate Stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram sukadelappen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 theelepels sambal badjak
  • 50 milliliter ketjap manis
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 400 milliliter kokosmelk
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd het vlees in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak het vlees rondom bruin.
  4. Haal het vlees uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
  5. Doe het vlees terug in de pan samen met de kokosmelk, pindakaas en ketjap manis.
  6. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
  7. Breng het stoofvlees op smaak met sambal.
  8. Serveer met friet of rijst en zoetzure komkommer.