Sate Stoofvlees
Ingrediënten voor 4 personen
- 700 gram sukadelappen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 theelepels sambal badjak
- 50 milliliter ketjap manis
- 2 eetlepels pindakaas
- 400 milliliter kokosmelk
- Zout en peper
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd het vlees in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak het vlees rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
- Doe het vlees terug in de pan samen met de kokosmelk, pindakaas en ketjap manis.
- Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
- Breng het stoofvlees op smaak met sambal.
- Serveer met friet of rijst en zoetzure komkommer.