Snelle Aardbeienmousse

Ingrediënten

  • 350 gr aardbeien (vers)
  • 250 ml slagroom
  • 300 gr mascarpone
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 zakje Klopfix slagroomversteviger
  • 1 limoen

Materiaal

  • Staafmixer
  • Handmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe 300 gram van de aardbeien en de mascarpone in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang, anders wordt het mengsel te dun.
  2. Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.
  3. Schep het aardbeienmengsel voorzichtig door de slagroom.
  4. Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.
  5. Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.
  6. Maak de glaasjes af met verse plakjes aardbei die je nog over hebt.

Serveertip

Ook lekker: strooi wat geroosterde amandelen over de mousse voor een lekkere crunch!