
Snelle Aardbeienmousse
Ingrediënten
- 350 gr aardbeien (vers)
- 250 ml slagroom
- 300 gr mascarpone
- 100 gr poedersuiker
- 1 zakje Klopfix slagroomversteviger
- 1 limoen
Materiaal
- Staafmixer
- Handmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Doe 300 gram van de aardbeien en de mascarpone in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Doe dit niet te lang, anders wordt het mengsel te dun.
- Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker.
- Schep het aardbeienmengsel voorzichtig door de slagroom.
- Rasp de limoen en schep de rasp ook door de mousse.
- Verdeel de mousse in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.
- Maak de glaasjes af met verse plakjes aardbei die je nog over hebt.
Serveertip
Ook lekker: strooi wat geroosterde amandelen over de mousse voor een lekkere crunch!