Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Hier is weer een nieuw recept voor het weekend.
Het is een lekker makkelijk recept.
Iedereen kan het maken.

Ingredienten voor 2 personen

  • 200 gram spaghetti
  • 400 gram varkensvlees
  • 100 gram Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 2 snufjes zwarte peper
  • 6 eidooiers
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Kook en pan water met een snufje zout.
  2. Snijd het varkensvlees in kleine stukjes.
  3. Doe de olie in een koekenpan.
  4. Bak het varkensvlees knapperig.
  5. Kook de spahetti al dente. Dat is 2 minuten korter dan op de verpakking staat.
  6. Splits 3 eieren. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
  7. Klop de dooiers goed luchtig.
  8. Rasp de kaas.
  9. Meng de kaas door het eigeel.
  10. Giet de spaghetti af. Laat de spaghetti een beetje vochtig en goed heet.
  11. Doe het vlees met het vet bij de spaghetti en meng snel met een vork. 
  12. Voeg de helft van het ei-kaasmengsel toe en meng snel met een vork in de pan tot de kaas en ei een romige saus worden.
  13. Voeg de rest van het ei-kaasmengsel toe en meng snel met een vork tot de saus romig en glad is.
  14. Schep de spaghetti op een bord.
  15. Versier de spaghetti met een beetje peper en zout.
  16. Smakelijk eten!