
Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara
Hier is weer een nieuw recept voor het weekend.
Het is een lekker makkelijk recept.
Iedereen kan het maken.
Ingredienten voor 2 personen
- 200 gram spaghetti
- 400 gram varkensvlees
- 100 gram Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
- 2 snufjes zwarte peper
- 6 eidooiers
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Kook en pan water met een snufje zout.
- Snijd het varkensvlees in kleine stukjes.
- Doe de olie in een koekenpan.
- Bak het varkensvlees knapperig.
- Kook de spahetti al dente. Dat is 2 minuten korter dan op de verpakking staat.
- Splits 3 eieren. Klik hier om een voorbeeld video te bekijken.
- Klop de dooiers goed luchtig.
- Rasp de kaas.
- Meng de kaas door het eigeel.
- Giet de spaghetti af. Laat de spaghetti een beetje vochtig en goed heet.
- Doe het vlees met het vet bij de spaghetti en meng snel met een vork.
- Voeg de helft van het ei-kaasmengsel toe en meng snel met een vork in de pan tot de kaas en ei een romige saus worden.
- Voeg de rest van het ei-kaasmengsel toe en meng snel met een vork tot de saus romig en glad is.
- Schep de spaghetti op een bord.
- Versier de spaghetti met een beetje peper en zout.
- Smakelijk eten!