Speculoos cheesecake
Speculoos cheesecake
Een heerlijke zoete cheesecake met een bodem en bovenkant van speculoos. Het ultieme gebakje voor bij de koffie voor elke speculoosliefhebber.
Ingrediënten voor 8 personen
- 250 gram speculooskoekjes
- 250 gram roomkaas
- 100 gram speculoos spread
- 80 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- Extra speculooskoekjes voor decoratie (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Maal de speculooskoekjes fijn met een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor.
- Verdeel het mengsel over de bodem van het cakeblik, druk stevig aan met de achterkant van een lepel en zet het kort in de koelkast.
- Klop de roomkaas, het ei en de suiker goed door elkaar en verdeel dit over de koekbodem.
- Bak de cheesecake 25 minuten in de oven.
- Smelt de speculoos spread in een steelpannetje en giet dit over de cheesecake. Versier eventueel met extra speculooskoekjes.
- Laat de cheesecake minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.