Tagliatelle met spinazie en ricotta

Ingredienten voor 2 personen

  • 120 gram tagliatelle
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 60 gram ricotta
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram verse basilicum
  • Olie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Zet ze daarna apart.
  3. Snijd de ui en knoflook klein.
  4. Doe wat olie in een pan. Bak de ui en knoflook zacht.
  5. Doe de spinazie beetje bij beetje in de pan. Laat slinken.
  6. Doe er peper en zout bij.
  7. Voeg de gezeefde tomaten toe. Laat even koken.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas.
  9. Doe de ricotta en de helft van de kaas in de pan. Roer goed.
  10. Doe de gekookte pasta erbij. Roer alles goed door elkaar.
  11. Doe de rest van de kaas, pijnboompitten en basilicum eroverheen.