
Tagliatelle met spinazie en ricotta
Ingredienten voor 2 personen
- 120 gram tagliatelle
- 20 gram pijnboompitten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 gram spinazie
- 200 gram gezeefde tomaten
- 60 gram ricotta
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 10 gram verse basilicum
- Olie
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Zet ze daarna apart.
- Snijd de ui en knoflook klein.
- Doe wat olie in een pan. Bak de ui en knoflook zacht.
- Doe de spinazie beetje bij beetje in de pan. Laat slinken.
- Doe er peper en zout bij.
- Voeg de gezeefde tomaten toe. Laat even koken.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Doe de ricotta en de helft van de kaas in de pan. Roer goed.
- Doe de gekookte pasta erbij. Roer alles goed door elkaar.
- Doe de rest van de kaas, pijnboompitten en basilicum eroverheen.