
Tomatensoep met linzen en platbrood
Tomatensoep met linzen en platbrood
Ingredienten voor 4 personen
- 3 eetlepels milde olijfolie
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente; fijngesneden
- 2 theeleps rozemarijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 800 gram gepelde tomaten in blik
- 600 mililiter kokend water
- 2 groente bouillonblokjes
- 400 gram linzen in blik
- 2 tenen knoflook
- 5 Libanees platbroden volkoren
- 2 eetlepels harissa pittig
- Harissa pittig
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan en bak de roerbakgroente en rozemarijn 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min.
- Voeg de gepelde tomaten, bouillonblokjes en het kokend water toe en laat 8 min. met de deksel op de pan koken.
- Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en giet af.
- Rasp de knoflook fijn.
- Verwarm de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pureer de soep met de staafmixer en schep de rauwe knoflook en de linzen erdoor.
- Verdeel over borden en besprenkel met de harissa.
- Serveer met het brood.
- Smullen maar!