Tomatensoep met linzen en platbrood

Tomatensoep met linzen en platbrood

Ingredienten voor 4 personen

  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente; fijngesneden
  • 2 theeleps rozemarijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 800 gram gepelde tomaten in blik
  • 600 mililiter kokend water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 400 gram linzen in blik
  • 2 tenen knoflook
  • 5 Libanees platbroden volkoren
  • 2 eetlepels harissa pittig
  • Harissa pittig

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de roerbakgroente en rozemarijn 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min.
  3. Voeg de gepelde tomaten, bouillonblokjes en het kokend water toe en laat 8 min. met de deksel op de pan koken.
  4. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en giet af.
  5. Rasp de knoflook fijn.
  6. Verwarm de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Pureer de soep met de staafmixer en schep de rauwe knoflook en de linzen erdoor.
  8. Verdeel over borden en besprenkel met de harissa.
  9. Serveer met het brood.
  10. Smullen maar!