
Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip
Zoete-aardappeltaart met Mexicaanse groente en kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 900 gram diepvries zoete aardappelblokje
- 200 (2 grote) middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepes olijfolie
- 125 gram scharrelkipgehakt
- ½ eetlepel
- 900 gram diepvries mexicaanse wokgroentes
- 5 middel grote eieren
Bereiding
- Kook de zoete-aardappelblokjes in 15 min. gaar.
- Giet af en laat droogstomen in de pan.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
- Snijd de uien in dunne halve ringen
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 8 minuten.
- Voeg de knoflook, picadillo en wokgroente toe en bak nog 5 minuten.
- Schep af en toe om. Neem van het vuur.
- Bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met bakpapier.
- Pureer de zoete aardappel grof met de pureestamper en verdeel egaal over de bodem en zijkant van de vorm, bak 20 tot 25 minuten in de oven.
- Klop ondertussen de eieren los en meng met het gehaktmengsel.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Haal de zoete-aardappelbodem uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover
- Zet terug in de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar.
- Smullen maar!