
zomer stamppot met sla
Ingredienten voor 4 personen
- 600 gr kruimige aardappels
- 100 gr spekjes
- 100 gr romaine sla
- 2 eieren
- 2 el creme fraiche
- 75 gr geraspte belegen kaas
- snufje zout en peper
Bereiding
-
Schil de aardappels en snijd grote aardappels in twee of vier stukken. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn.
-
Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren daarna in partjes.
-
Ondertussen bak je de spekjes in een pan, zonder olie, totdat ze krokant zijn. Laat de spekjes even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
-
Snijd de sla in stukken.
-
Stamp de aardappels met een snufje zout en peper, geraspte kaas en creme fraiche tot puree.
-
Meng de aardappelpuree met de sla en spekjes. Serveer met de partjes ei en eventueel nog een extra snufje zout en peper.