zomer stamppot met sla

Ingredienten voor 4 personen

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 100 gr spekjes
  • 100 gr romaine sla
  • 2 eieren
  • 2 el creme fraiche
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • snufje zout en peper

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd grote aardappels in twee of vier stukken. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn.
  • Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren daarna in partjes.
  • Ondertussen bak je de spekjes in een pan, zonder olie, totdat ze krokant zijn. Laat de spekjes even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
  • Snijd de sla in stukken.
  • Stamp de aardappels met een snufje zout en peper, geraspte kaas en creme fraiche tot puree.
  • Meng de aardappelpuree met de sla en spekjes. Serveer met de partjes ei en eventueel nog een extra snufje zout en peper.